Gezond eten in Spanje met deze tips - Gezond Gewicht

Gezond eten in Spanje met deze tips

Home » Gezond Eten » Gezond eten in Spanje met deze tips
gezond afvallen spaans eten
Deel de vreugde!
  • 20
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Net als in de andere landen rond de Middellandse Zee, staat ook het voedingspatroon in Spanje voor een goede gezondheid. Maaltijden worden bereid met olijfolie, veel vers fruit, groenten, volkorenproducten en natuurlijk vis. Dus wie deze zomer naar Spanje gaat, moet haar pak macaroni maar thuis laten en gewoon lekker genieten van de lokale specialiteiten.

Het mediterrane voedingspatroon heeft veel gezondheidsvoordelen. Veel plantaardig voedsel, veel vis (proteïnen) en meer onverzadigde dan verzadigde vetten, zijn het antwoord. Van geurige paella tot ovengebakken vis, hartige stoofgerechten en smaakvolle salades. Er is keuze genoeg voor iedereen. De mediterrane keuken bestaat voornamelijk uit verse producten van een hoge kwaliteit en is daarom zo gezond. Daarnaast staat Spanje natuurlijk bekend om haar tapas, smakelijke kleine hapjes. Kies je voor tapas, dan doe je bijna automatisch al aan portiecontrole: door de kleine hoeveelheden eet je langzamer en zit je eerder vol. Buen provecho!

Gezonde Spaanse gerechten:

Ensalada judías blancas con espárragos

Bonensalade met asperges – 134 calorieën per portie

Deze bonensalade met o.a. witte (/kidney of citroen-)bonen, asperges, paprika, rode ui en spinazie bevat veel vitaminen en mineralen. Wordt geserveerd met een lichte dressing van olijfolie, met mosterd en citroendressing. Bonen en peulvruchten bevatten weinig vet en zijn een goede bron van proteïnen en vezels. Smullen!

Zarzuela

Spaanse visschotel/soep – 350 calorieën per portie

Verse vis, eenvoudig bereid, is één van de vele heerlijkheden van de Spaanse keuken. Zarzuela is een gerecht van verschillende soorten vis, schaal- en schelpdieren. De vis wordt gestoofd in uien, paprika, knoflook en olijfolie. Ook tomaatjes, rauwe ham en gemalen amandelen worden toegevoegd samen met kruiden zoals laurier en peterselie. Zarzuela wordt geserveerd in een pan met citroen en croutons.

Gazpacho

Koude tomatensoep – 100 calorieën per portie

Gazpacho is een koude Spaanse soep gemaakt van tomaten, pepers en uien. Erg verfrissend, lekker en gezond.Op warme dagen smaakt deze koude soep verrukkelijk als lunch of lichte avondmaaltijd.

Gambas al Ajillo

Gegrilde garnalen met knoflook –  225 calorieën per portie

Een heerlijk Spaans tapas gerecht, dat je overal kunt krijgen. Ajillo betekent knoflook, je ziet dit gerecht ook wel op de kaart staan als Gambas pil pil.  Een heerlijke pittige combinatie van garnalen, olijfolie, knoflook en chilipepers. Een aanrader! Wordt vaak geserveerd met stokbrood.

Escalivada

Salade van geroosterde groeten – 126 calorieën per portie

Salade van koude geroosterde ui, paprika en aubergine worden gegrild en als ze eenmaal zijn afgekoeld gegarneerd met olijfolie, knoflook peper, zout en eventueel zwarte olijven tapenade.

Pas op met deze Spaanse calorieën bommen:

  • Aïoli; de knoflooksaus die in de meeste tapasbars bij het brood of de aardappeltjes wordt geserveerd.
  • Sangria of wijn.
  • Gefrituurde gerechten zoals calamares of garnalenkroketjes.
The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software