Creatief, simpel, lekker en gezond met rode bieten!
Oke, om heel eerlijk te zijn eten wij thuis niet vaak rode bieten. De kinderen lusten het niet, om het geklieder met deze rode vlekkenmonsters nog maar even buiten beschouwing te laten 🙂 Toch moet ik zeggen dat dit recept thuis ‘redelijk’geaccepteerd wordt! Simpel en net weer even anders!
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg kruimige aardappelen
700 gram rode bieten
2 rode uien
3 tenen knoflook
2 eetlepels zonnebloemolie
75 gram waterkers
300 gram witvis naar keuze (lust je geen vis neem dan kipfilet)
150 gram optimel vanille yoghurt
Bereiden
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Laat de bieten uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de ui in halve ringen, de knoflook fijn en de waterkers grof. Verhit ondertussen 1 el van de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 8 minuten en schep regelmatig om. Bestrijk de witvis  met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout of kruiden naar keuze. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de vis circa 8 minuten op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Giet de aardappelen af, doe terug in de pan, voeg de yoghurt toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de uitgelekte bieten, gebakken ui en knoflook en waterkers erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de vis. Lekker eten!
Gerdien Hopster
Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)
- Het nieuwe jaar is begonnen en de goede voornemens worden waargemaakt….of niet? - 9 januari 2023
- Om af te vallen hoeft het niet altijd perfect te gaan, maar hoe dan wel? - 25 maart 2022
- Joepie! De paashaas komt er weer aan! - 23 maart 2022