Tijd voor lekkere herfstrecepten! -

Tijd voor lekkere herfstrecepten!

Home » Gezond Eten » Tijd voor lekkere herfstrecepten!
Gezond en Gewicht
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Het wordt weer kouder buiten!  De zomerse salades laten we achterwege, we zijn klaar voor stamppot, erwtensoep en warme chocolademelk.  Om alvast twee lekkere en gezonde recepten op voorraad te hebben voor de herfst, ben ik vast wat uit gaan proberen. Deze heerlijke gerechten deel ik graag met jullie!

Stamppotten! Heerlijk om tijdens een gure herfstdag te eten en nog gezond ook! Hoe lekker ik zelf de traditionele stamppot rauwe andijvie met spekjes ook vind, iets anders is ook wel eens leuk!

Spinazie stamppot voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1.200 gram aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 zakken spinazie (à 300 g)

Bereiden
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de eieren hard. Pel en halveer de eieren. Verhit in een koekenpan 2 el olie en fruit de ui en de kerriepoeder 4 min. Voeg de spinazie in beetje bij beetje  toe en laat al omscheppend slinken. Schenk het overtollige vocht uit de pan. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en 2 el olie tot puree. Schep de spinazie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg wat kookvocht toe als de puree niet smeuïg genoeg is. Maal de stamppot op met de gekookte eieren.

Ik ben gek op maaltijdsalades en zoek steeds naar nieuwe recepten. Vaak ga ik voor de geitenkaas maar deze vond ik ook erg lekker!

Warme herfstsalade met biefstuk en walnoten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zak krieltjes
  • 4 biefstukken
  • 3-4 eetlepels olie
  • 4 rode uien, in grove stukken
  • 1 bakje paddenstoelenmelange  (200 g)
  • 200 g peultjes
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 zakjes slamelange met waterkers (à 100 g)
  • 75 gram walnoten
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiden
Bereid de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de biefstuk met  peper en zout en bak ze op hoog vuur in 5 minuten aan beide kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie. Schenk de rest van de olie in de pan, roerbak op hoog vuur de uien en schep er de paddenstoelen en de peultjes bij. Schenk na 5 minuten de balsamicoazijn erover. Breng op smaak met zout en peper. Bak nog 1 minuut al omscheppend op hoog vuur. Rooster de vier boterhammen in de broodrooster krokant en snijd ze schuin doormidden. Verdeel de sla over 4  borden, verdeel er de krieltjes over en schep er het paddenstoelen-groentemengsel overheen. Snijd de biefstukken in repen, verdeel ze over de sla en bestrooi ze met de walnoten. Leg op ieder bord 2 driehoeken geroosterd brood.

Smullen geblazen en gewoon gezond! Heb jij nog lekkere tips? Deel ze dan hieronder, reacties zijn uiteraard welkom!

 

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software