Met de paasdagen voor de deur, storten we ons weer massaal op de eieren. Een Pasen zonder gekookte- beschilderde- én chocolade eitjes is toch bijna ondenkbaar. Helemaal zonder hoeft ook niet natuurlijk! Maar pas vooral op met die overheerlijke chocolade eieren, want zo’n klein paaseitje is toch niet zo onschuldig als het lijkt. Een Wit- en/of melkchocolade paaseitje van circa 8 gram bevat toch al snel 45 calorieën. Puur bevat enkele calorieën minder en gevulde paaseieren bevatten meer dan 50 calorieën. Weet dus wat je eet en eet ze met mate 🙂
Gelukkig zijn er nog genoeg gezonde alternatieve lekkernijen ter vervanging van je paaseitjes.
Paasei snoepballetjes
Met rozijnen, walnoten en wat vanille kun je heerlijke snoepballetjes maken die je in de vorm van een paasei kunt kneden. Je hoeft alleen maar wat rozijnen en walnoten fijn te hakken, vanille toe te voegen, de balletjes, in dit geval de eitjes draaien en deze vervolgens in de koelkast op laten stijven. Leuk en ook nog eens super gezond!
Fruit inpakken en verstoppen
Paaseieren verstoppen in huis, de tuin of buiten in het weiland, het is een echte paastraditie. Maar waarom zou je het dit jaar niet eens helemaal anders doen. Verpak bijvoorbeeld druiven, tomaatjes of kinderappeltjes in folie en verstop deze in je huis of tuin. Kinderen zullen het geweldig vinden en de jarenlange traditie blijft ‘gezond’ in stand.
Decoreer je interieur met paaseieren van papier
Even een leuke tip tussendoor die eigenlijk niets met het eten van chocolade eieren te maken heeft, maar je interieur wel laat stralen tijdens de paasdagen. Je kunt namelijk van papier erg leuke en kleurrijke paaseieren maken, van klein tot groot. Wat je nodig hebt zijn wat ballonnen, gekleurde velletjes papier, eventueel wat verf en andere decoratiematerialen die jij leuk vindt. Blaas de ballon op, laat er water inlopen en beplak deze met papier-maché. Het ei laten drogen en vervolgens naar eigen creatie versieren. Wedden dat je leuke reacties krijgt.
Zelf chocolade eitjes maken mét minder calorieën
Fruitsoorten als bananen, kiwi’s en druiven zijn voor een chocolade coating een uitstekende vulling. Ze vormen dan ook dé basis voor jouw zelfgemaakte caloriearme chocolade eitjes. Hoe ga je te werk? Smelt eerst pure chocolade en doop hier vervolgens de stukjes fruit in. Laat het geheel opstijven en jouw eigen paaseitjes met aanzienlijk minder calorieën zijn klaar. Minstens zo lekker als de traditionele paaseieren. Probeer het maar eens.
Gevulde dadels
Gevulde dadels zijn ook zeker een lekkere vervanging van chocolade en je hebt ze zo gemaakt. Pak een dadel en snijd deze open om de pit te verwijderen. Je kunt hem het beste in de lengte snijden. Nadat je de pit eruit hebt gehaald, kun je de dadel met bijvoorbeeld rauwe cacao nibs vullen. Dit zijn kleine, harde rauwe cacao blokjes, ofwel een gezonde super food. Om te smullen!
Kun je nu echt niet zonder de ‘originele’ chocolade paaseitjes? Koop dan kort voor Pasen een klein zakje met jouw favoriete smaak eitjes, zodat je er ook alleen tijdens de feestdagen van kunt genieten.
Gerdien Hopster
Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)
- Het nieuwe jaar is begonnen en de goede voornemens worden waargemaakt….of niet? - 9 januari 2023
- Om af te vallen hoeft het niet altijd perfect te gaan, maar hoe dan wel? - 25 maart 2022
- Joepie! De paashaas komt er weer aan! - 23 maart 2022