Ook dol op mexicaans? Een eenpansgerecht wat ook makkelijk te maken is op bijvoorbeeld de camping, al duurt dat waarschijnlijk nog even 🙂
Ingrediënten 2 personen
700 gram mexicaanse bonenschotel
50 gram 30 + kaas
50 gram tortillachips
2 trostomaten
1 rode ui
½ eetlepel olijfolie
50 gram jalapenoplakjes
Bereiden
Verwarm de bonen in een hapjespan al omscheppend 5 minuten op laag vuur. Verdeel de geraspte kaas en de helft van de tortillachips over de bonen en verwarm met de deksel op de pan tot de kaas smelt. Hou je niet van kaas, laat dit dan gerust weg en serveer de nachos naast de schotel! Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en snipper de ui. Meng de tomaten, ui en de olie tot een salsa. Verdeel de jalapeños over de schotel. Serveer met de komkommersalade.
Frisse komkommersalade
Ingrediënten 4 personen
- 2 komkommers
- 10 gram munt
- 6 theelepels azijn
- 2 theelepels suiker
Bereiden
Halveer de komkommers in de lengte en verwijder de zaadjes. Schaaf de helften met een dunschiller in plakjes. Snijd de munt in dunne reepjes (alleen de blaadjes). Roer in een schaal 6 theelepels azijn om met 2 theelepels suiker, tot de suiker is opgelost. Schep de komkommerschijfjes en de fijngesneden munt erdoor. Laat de salade nog 20 minuten staan en serveer.
Gerdien Hopster
Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)
- Het nieuwe jaar is begonnen en de goede voornemens worden waargemaakt….of niet? - 9 januari 2023
- Om af te vallen hoeft het niet altijd perfect te gaan, maar hoe dan wel? - 25 maart 2022
- Joepie! De paashaas komt er weer aan! - 23 maart 2022