Stamppotje met spinazie. Weer eens wat anders, erg lekker en slank! Wat willen we nog meer 🙂
Ingrediënten voor 4 personen
ca 470 kcal p.p.
1200 gram aardappelen
4 eieren
2 rode uien
3 eetlepels olie
2 theelepels kerriepoeder
600 gram spinazie
40 gram seroendeng
Bereiden
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken of koop voorgeschilde aardappelen als je krap in je tijd zit, of geen zin hebt om te schillen 🙂 Kook ze in water met zout in 15 tot 20 minuten gaar. Kook de eieren en pel en halveer deze. Snijd de uien in halve ringen. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en fruit de uien en het kerriepoeder 3 minuten. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schenk het overtollige vocht uit de pan. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en rest van de olie tot puree. Schep de spinazie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de eieren. Bestrooi met de seroendeng. Eventueel uit te breiden met een zalmfilet indien gewenst!
Gerdien Hopster
Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)
- Het nieuwe jaar is begonnen en de goede voornemens worden waargemaakt….of niet? - 9 januari 2023
- Om af te vallen hoeft het niet altijd perfect te gaan, maar hoe dan wel? - 25 maart 2022
- Joepie! De paashaas komt er weer aan! - 23 maart 2022