Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten:
- 275 gram 1 pak couscous
- 3 grote of 4 wat kleinere puntpaprika’s, schoongemaakt en gehalveerd
- 2 tenen knoflook, aan stukjes
- 2 rode uien, aan ringen
- 3 lente-uitjes, aan stukjes
- 240 gram biologische mais, even afspoelen
- 100 gram feta
- 125 gram champignons, aan stukjes
- 125 gramcherrytomaatjes, gehalveerd
- handje verse munt, fijngesneden
- 2-3 theelepels Chinese 5-kruiden, oa bij de Jumbo te verkrijgen
- Himalaya-zout, peper en gedroogde koriander naar smaak
- olijfolie
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 180 graden. De paprika’s in een ovenschaal met olijfolie besprenkelen en vast 15 minuten laten garen. Bereid de couscous volgens de verpakking. Bak de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie. Voeg de lente-ui, champignons en de mais toe. Bak een minuut of 5. Voeg dan de verse munt en de tomaatjes toe en breng op smaak met peper, zout en de koriander. Doe de couscous bij de groenten en voeg de 5-kruiden mix toe. Wel even proeven tussendoor, je doseert snel teveel. Brokkel als laatste de feta erdoor!
Vul de paprika’s met het couscous mengsel en zet ze ca. 8 minuten in de oven. Lekker met een frisse groene salade met stukjes sinaasappel!
Eet jezelf lekker gezond!
Gerdien Hopster
Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)
- Het nieuwe jaar is begonnen en de goede voornemens worden waargemaakt….of niet? - 9 januari 2023
- Om af te vallen hoeft het niet altijd perfect te gaan, maar hoe dan wel? - 25 maart 2022
- Joepie! De paashaas komt er weer aan! - 23 maart 2022