Ik ben gek op scampi’s en dus dol op dit recept 🙂 De scampi’s zijn ook heel goed te vervangen voor 400 gram kipfilet! Eet smakelijk!
Ingrediënten 4 personen
1 liter visbouillon
500 gram scampis
2 rode uien
350 gram risottorijst
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels zongedroogde tomaten
100 ml witte wijn
3 bosuitjes
Bereiden
Laat de garnalen ontdooien. Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de kook aan. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 minuut mee. Snijd de tomaten in stukjes. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met peper. Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen. Voeg een soep opscheplepel bouillon toe en laat de rijst weer zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe. Herhaal dit toevoegen van de bouillon tot alles gebruikt is. Dit duurt ca. 20 minuten Laat de risotto afgedekt nog 4 minuten van het vuur af staan. Snijd de bosui in ringen. Verhit de resterende olie in een koekenpan en roerbak de garnalen met de bosui in ca. 4 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over de diepe, warme borden en schep de garnalen erop. Optie: Garneer met wat ui en wortel
Gerdien Hopster
Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)
- Het nieuwe jaar is begonnen en de goede voornemens worden waargemaakt….of niet? - 9 januari 2023
- Om af te vallen hoeft het niet altijd perfect te gaan, maar hoe dan wel? - 25 maart 2022
- Joepie! De paashaas komt er weer aan! - 23 maart 2022