Groenten, vlees en aardappel…heerlijk! Maar een beetje afwisseling geniet toch mijn voorkeur (en die van mijn gezin :)) Lust je geen zalm, vervang het dan voor gerookte kip!
Ingrediënten voor 6 personen
• 6 eetlepels olijfolie
• 500 gram champignons
• 125 ml crème fraîche light
• 200 gram gerookte zalm
• 2 eieren
• 2 eetlepels tijm
• 10 plakjes filodeeg
Bereiden
Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de champignons in parten. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in 3 minuten bruin. Verwijder het vocht uit de pan. Schep de crème fraîche door de champignons en neem de pan van het vuur. Roer de gerookte zalm en de eieren door het champignonmengsel. Voeg de tijm, zout en peper naar smaak toe. Smeer de bovenkant van elk deeg vel in met een klein beetje de olie. Leg drie deegvellen in de springvorm met de ingevette kant naar boven, laat ze iets verspringen en ruim over de rand hangen. Leg nog twee keer drie vellen in de vorm zodat een gesloten deegbodem ontstaat. Verdeel het champignonmengsel over de deegbodem. Vouw het overhangende deeg losjes over de vulling terug. Verfrommel het laatste vel en bedek er, ook met de ingevette kant naar boven, de rest van de taart mee. Bak de taart in de oven in 25-30 minuten goudbruin en knapperig. Serveer de champignontaart Lust je geen gerookte zalm? Ook lekker met gerookte kip!
Gerdien Hopster
Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)
- Het nieuwe jaar is begonnen en de goede voornemens worden waargemaakt….of niet? - 9 januari 2023
- Om af te vallen hoeft het niet altijd perfect te gaan, maar hoe dan wel? - 25 maart 2022
- Joepie! De paashaas komt er weer aan! - 23 maart 2022